Янукович про Росію: ми йдемо своїм шляхом

Субота, 4 лютого 2012, 13:15

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна буде будувати свої відносини з Росією на паритетних умовах.

"Ми йдемо своїм шляхом, у нас є національна програма і ми будемо її виконувати", - сказав Янукович на прес-конференції після зустрічі з держсекретарем США Хілларі Клінтон в суботу в Мюнхені, коментуючи українсько-російські відносини.

При цьому він додав, що Україна буде намагатися будувати відносини з Росією на паритетних умовах.

Він також висловив думку, що питання створення тристороннього консорціуму з управління і модернізації української газотранспортної системи як ніколи актуальне.

"Питання консорціуму, як ніколи актуальне і нам потрібно його вирішувати разом з Росією та Європейським Союзом", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день Єврокомісія володіє стовідсотковою інформацією щодо українсько-російських газових переговорів.

Янукович додав, що це питання не є новим, і обговорюється вже три роки, але Україна від цього не отримала "ні центу допомоги".

Саме тому, підкреслив президент, Україна виступає з ініціативою вироблення єдиних правил гри на енергетичному ринку.

Президент також зазначив, що під час зустрічі з держсекретарем США Гілларі Клінтон в суботу обговорив широкий спектр двосторонніх відносин, у тому числі питання участі США в інвестиційних проектах в Україні.

Янукович сказав, що було підбито підсумки роботи українсько-американської міждержавної комісії. Він також зазначив, що в ході зустрічі обговорювався хід реформ в Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування