Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні обіцяють краще контролювати якість продукції

Вівторок, 7 лютого 2012, 10:05

Мінекономрозвитку і Держспоживінспекція посилюють нагляд за якістю продукції, що реалізовується на вітчизняному ринку.

Про це заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – керівник апарату Володимир Павленко сказав минулого тижня, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

За його словами, прискіпливіше слідкувати за якістю продукції та дотриманням прав споживачів змусили масові порушення в цій сфері.

"З майже 3-х тисяч перевірених наприкінці минулого року суб’єктів господарювання порушення були виявлені майже у 84%", - сказав Павленко.

"На сьогоднішній день принциповим питанням є забезпечення перевірки не суб’єктів господарювання, а безпечності продукції, яка розміщена на ринку", - наголосив він.

Заступник міністра поінформував, що вже в цьому році на виконання закону, який врегульовує питання державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції, буде створена інформаційна система ринкового нагляду.

Вона працюватиме в формі автоматизованого електронного обміну інформацією між органами державного ринкового нагляду, митними органами щодо продукції, яка не відповідає встановленим вимогам або становить серйозний ризик для людей.

"Функціонування такої системи дозволить вчасно вжити заходів для попередження потрапляння небезпечної продукції на споживчий ринок України", - зазначив Павленко.

Він додав, що для громадськості також буде створена система оперативного взаємного сповіщення про продукцію, яка може нести загрозу життю і здоров’ю людини.

"Буде забезпечено безкоштовний доступ до відомостей, які містяться в системі оперативного сповіщення про безпечність продукції", - сказав Павленко.

"Система міститиме відомості, які дають змогу ідентифікувати відповідну продукцію - фотографія товару у ракурсах, повний опис ризику, який становить продукція, результат експертизи зразків такої продукції та інша важлива для споживачів інформація", - додав заступник міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...