Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов запевняє, що знав про "сміливий крок" Забзалюка

Середа, 8 лютого 2012, 17:10

Перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов підтвердив, що депутат Роман Забзалюк проводив розслідування щодо "тушок" за погодженням з партією.

Про це Турчинов повідомив у середу журналістам, передає УНІАН.

"Ми знали про діяльність Романа Забзалюка. Він виходив зі своїх патріотичних обов’язків як народного депутата і члена Комітету (Верховної Ради) з боротьби з оргзлочинністю", - заявив він.

"Я вважаю, що це був дуже сміливий крок, який повністю дезавуював всі розмови парламентської пропрезидентської більшості, що вони діють в межах законів, в межах Конституції. На жаль, корупція, шантаж, зловживання владою стає сьогодні нормою для парламентаріїв більшості", - сказав Турчинов.

За його словами, заява Забзалюка підтверджує корупційні схеми формування провладної більшості в парламенті.

Водночас перший заступник глави партії "Батьківщина" ухилився від відповіді на запитання, чи передасть Забзалюк "Батьківщині" гроші, які нібито отримав за свій перехід до депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

"Коли у представників більшості є питання або заперечення щодо використання цих грошей для боротьби з режимом, то вони можуть звернутися до суду", - підкреслив він.

Як відомо, 23 грудня 2011 року Забзалюк вийшов зі складу фракції "БЮТ-Батьківщина", а 10 січня увійшов до складу депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

8 лютого Забзалюк заявив, що його вихід з фракції "БЮТ-Батьківщина" був підпорядкований головній меті - провести розслідування планів провладної більшості та їх мотивів щодо утворення "тушкової метастази у Верховній Раді".

Депутат оприлюднив аудіозаписи, на яких чутно голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова. В ході розмови Забзалюку запропонували гроші за його перехід і діяльність проти "Батьківщини".

Забзалюк ініціюватиме створення слідчої комісії у Верховній раді з тим, щоб розслідувати оприлюднену ним інформації про передачу грошей за перехід до групи "Реформи заради майбутнього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування