Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин просить Пшонку розслідувати "незмивну пляму"

Середа, 8 лютого 2012, 17:50

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин доручив Комітету з питань Регламенту розслідувати інформацію оприлюднену депутатом Романом Забзалюком про передачу йому грошей за перехід до групи "Реформи заради майбутнього".

Про це йдеться в заяві спікера, оприлюдненій його прес-службою.

"Ганебний характер оприлюдненої інформації про начебто оборудки у стінах Верховної Ради, пов’язані з перекупкою депутатів, лягають незмивною плямою не лише на Верховну Раду, а й на Україну, виставляють її на посміховище серед світу", - вважає Литвин.

"У зв’язку з цим я доручив Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради негайно розпочати комітетське розслідування цієї події, терміново провести публічне засідання за участю всіх причетних осіб", - зазначив він.

"Водночас мною направлено Подання генпрокурору з пропозицією провести всебічне розслідування, дати необхідні оцінки та, у разі встановлення достовірності фактів, вжити вичерпних заходів щодо всіх причетних осіб", - додав він.

Як відомо, 23 грудня 2011 року Забзалюк вийшов зі складу фракції "БЮТ-Батьківщина", а 10 січня увійшов до складу депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

8 лютого Забзалюк заявив, що його вихід з фракції "БЮТ-Батьківщина" був підпорядкований головній меті - провести розслідування планів провладної більшості та їх мотивів щодо утворення "тушкової метастази у Верховній Раді".

Депутат оприлюднив аудіозаписи, на яких чутно голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова. В ході розмови Забзалюку запропонували гроші за його перехід і діяльність проти "Батьківщини".

Забзалюк ініціюватиме створення слідчої комісії у Верховній раді з тим, щоб розслідувати оприлюднену ним інформації про передачу грошей за перехід до групи "Реформи заради майбутнього".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування