Міліція божиться, що не тисне на ЗМІ через білборд Януковича

Четвер, 9 лютого 2012, 15:00

Головне управління міліції Львівської області заперечує інформацію про тиск на кореспондента, який сфотографував заляпаний білборд Віктора Януковича у Львові.

Про це повідомили у секторі зв’язків із громадськістю ГУ МВС України у Львівській області, передає Zaxid.net.

"У процесі перевірки встановлено, що правоохоронці діяли виключно у межах своєї компетенції. Жодних порушень чинного законодавства під час проведення допиту допущено не було", - наголошують в секторі зв’язків.

Як відомо, у Львові міліція порушила кримінальну справу за забруднення фарбою білборду з новорічним привітанням Януковича. Кримінальну справу порушено за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також у міліції зазначили, що з місця події вилучено певні речові докази, але не уточнили, про що саме йдеться.

8 лютого стало відомо, що в редакцію з Личаківського РВ МВС у Львові надійшов запит із проханням "надати список осіб, які працюють у Львівській редакції "Газети по-українськи", повідомити порядок висвітлення статей та фото на офіційній сторінці видання в Інтернеті".

А також сказати "на яких підставах було надруковано статтю і фото".

Позаштатного автора зі Львова Євгена Борісова, який надіслав статтю на поштову скриньку, вже викликали на допит 20 січня 2012 року. З його слів, "бесіда" тривала близько 4 годин.

Як відомо, на початку року пошкодження білбордів із зображенням президента стало популярною формою протесту проти влади.

Такі випадки зафіксовано зокрема у Львівській, Рівненській, Волинський, Запорізькій, Закарпатській та інших областях.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування