Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Луценка не вірить в апеляцію

Понеділок, 12 березня 2012, 07:28

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець сумнівається в справедливому рішенні Апеляційного суду, у якому він заперечив вирок Печерського суду главі МВС.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання газети Комерсант, чи вірить він, що апеляційний суд прийме рішення на користь Луценка.

"Звичайно ж, не вірю. Тому що рішення, прийняті сьогодні апеляційним судом у більшості справ, які прийнято називати політично мотивованими, не дають такої надії", - сказав він.

"Суд не діє як судова інстанція, що повинна бути незалежною й незаангажованою. Суд піддається впливу ззовні й приймає, як на мене, незаконні рішення", - додав він.

"Як колишній прокурор я заявляю: вирок Печерського суду винесений незаконно. Тому що він ґрунтується на тих даних, яких у матеріалах справи немає. Я вже не кажу про вимоги Конституції й закону. Особисто в мене немає великої віри в справедливе рішення апеляційного суду, хоча для позитивного рішення є всі юридичні підстави", - заявив адвокат.

За його словами, важко прогнозувати, скільки часу може зайняти розгляд скарги захисту.

"Вони (судді апеляційного суду) можуть просто перевірити доводи моєї апеляції й, наприклад, скасувати рішення Печерського суду, направивши справу на новий судовий розгляд. Можуть вивчити скаргу й відмовити в її задоволенні, тим самим підтвердивши вирок. А можуть і скасувати вирок, провести судове слідство й прийняти рішення як суд першої інстанції", - сказав він.

"Якщо вони будуть керуватися законом, то, я вважаю, що іншого виходу із цієї ситуації, крім скасування вироку Печерського суду, у них немає. Теоретично вони можуть дати Юрію Луценку й умовний строк", - додав Баганець. 

За його словами, у скарзі вони "спростували цілі фрагменти з вироку Луценку, посилаючись на конкретні вимоги закону".

Як відомо, 7 березня захист подав скаргу до Апеляційного суду на рішення Печерського суду про винуватість Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування