БЮТ і Партія регіонів посварилися через недоторканність

Понеділок, 12 березня 2012, 13:48

Опозиція готова до голосування про зняття недоторканності, за умови її зняття з президента, суддів та народних депутатів.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко після погоджувальної ради.

"Ми вимагаємо розглядати цей закон в тому форматі, в якому він не розглядався раінше – зняти недоторканність, але і з суддів, і з президента", - сказав  Томенко.

"Ми готові голосувати  хоч завтра, але в тій версії, за якої у нас не буде жодної недоторканної особи в Україні", - наголосив віце-спікер.

"Якщо це якийсь елемент гри напередодні виборів для того, щоби вплинути на перебіг виборчої кампанії і, наприклад, з деяких активних депутатів зняти недоторканість на час виборів, то ми це перевіримо голосуванням у сесійній залі", - додав політик.

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив ,що наміри БЮТ позбавити недоторканності президента свідчать про небажання опозиції ухвалити закон про позбавлення недоторканності себе самих.

"Недоторканний статус президента передбачений конституцією і КС виносив свого часу рішення щодо цієї норми. Тому декларації щодо прийняття закону у такій версії, означає, що закон буде похований у КС", - заявив він.

Як відомо, вранці під час погоджувальної ради виникла дискусія щодо кримінальної справи проти бютівця Андрія Павловського. При цьому Олександр Єфремов нагадав про те, що вони виступають з ініціативою про зняття недоторканності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування