Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" запевняють, що не квапляться приватизувати "Нафтогаз"

Вівторок, 13 березня 2012, 12:10

У Партії регіонів вважають "непринциповим" розгляд законопроекту про реформування нафтогазового комплексу.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання коли саме буде розглянуто проект закону, який дозволяє приватизацію української ГТС.

Він зазначив, що на погоджувальній раді було домовлено перенести розгляд питання на четвер.

"Але якщо ми встигнемо сьогодні, то будемо розглядати сьогодні, це не принципове питання", - сказав він.

"Ми підписали Європейську енергетичну хартію, згідно з якою ми взяли зобов’язання розділити транспортування, видобування та продаж газу. Це прописано в усіх наших документах з Європейським союзом. І ми готові послідовно діяти в цьому напрямку", - підкреслив Єфремов.

Коментуючи питання зняття депутатської недоторканості, голова фракції ПР сказав, що партія готова голосувати за той законопроект, який передбачає позбавлення такого статусу лише для народних обранців.

Він також пояснив, що, оскільки законопроект стосується конституційної норми, то для остаточного ухвалення процедурно необхідно дві сесії парламенту.

"Ми сподіваємося, що протягом наступних двох пленарних тижнів цей закон буде проголосований, для цього необхідно 226 голосів. Якщо ці голоси знайдуться, то остаточне голосування буде відкладене на наступну сесію, оскільки це конституційна норма", - зазначив Єфремов.

За його словами, якщо на наступній сесії набереться понад 300 голосів, норма буде прибрана з Конституції.

"До депутатів зможе бути застосована така сама правоохоронна практика, яка застосовується до багатьох інших громадян держави з лише одним обмеженням – депутат вважатиметься засудженим лише після набуття чинності рішення суду", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: