Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент назвав вибори в Росії несправедливими

П'ятниця, 16 березня 2012, 08:57

Європейський парламент вважає вибори президента Росії невільними і несправедливими.

Про це йдеться в резолюції, прийнятій євродепутатами у четвер, 15 березня, передає Український тиждень з посиланням на Deutsche Welle.

Порушення, зокрема, виявлялися в спробах очорнити кандидатів-конкурентів, в ході процедури реєстрації, нерівного і упередженого висвітлення в ЗМІ та за рахунок використання державних коштів на користь одного кандидата.

У резолюції також висловлюється жаль у зв'язку з "арештами десятків маніфестантів по всій Росії".

В ході обговорення депутати додали до тексту проекту резолюції заклик до "різних груп демократичної опозиції згуртуватися навколо позитивної політичної програми, щоб таким чином запропонувати російським громадянам викликає довіру альтернативу".

У резолюції вітається розпорядження президента Дмитра Медвєдєва про перевірку законності 32 судових справ, у тому числі справі Ходорковського.

Депутати також просять Володимира Путіна "розпорядитися про подібну перевірку випадку Сергія Магнітського".

Одночасно Європарламент закликав владу в Москві провести широкомасштабні політичні реформи. Депутати підкреслили необхідність появи в Росії нового виборчого права, яке гарантувало б реєстрацію опозиційних партій, передає агентство AFP.

У тексті документа також наголошується на необхідності вирішити проблеми, пов'язані із забезпеченням свободи ЗМІ, свободи зібрань і свободи вираження поглядів. Обраному президентом Росії Путіну слід продовжити реформи, оголошені його попередником Мєдвєдєвим.

В резолюції міститься заклик до державних органів і представленим в Держдумі партіям почати діалог з опозицією і учасниками демонстрацій, які вимагають розширення демократії.

Нагадаємо, на виборах президента Росії у неділю, 4 березня, перемогу здобув  Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...