"Кривднику" Луценка загрожує 5 років, він на гачку у влади

П'ятниця, 2 березня 2012, 07:19

Суддя Сергій Вовк продовжує знаходитися при владі на гачку, оскільки в нього у провадженні перебувають ще кілька справ представників опозиції.

Таку думку висловив депутат Володимир Ар'єв у коментарі газеті Комерсант, коментуючи рішення Верховного Суду, що погодився з рішенням ГПУ порушити кримінальну справу проти судді.

"Рішення Верховного суду підтвердило - влада продовжує тримати Сергія Вовка на гачку", - сказав Ар'єв.

"Виносячи вирок завідомо невинному Луценку, Вовк просто рятував свою шкіру. Йому пообіцяли, що проблем не буде, але, мабуть, не пообіцяли зняти з нього всі обвинувачення. Тож Вовк продовжує перебувати в підвішеному стані",- заявив Ар'єв.

На його думку, Верховний суд не закрив питання про кримінальне переслідування судді, оскільки в нього у провадженні ще залишилися справи щодо представників опозиції.

Вовку, якого із червня 2009 року обвинувачують у винесенні "неправосудних рішень", у випадку доведення його провини загрожує 5 років ув'язнення, пише ТСН.

У той час як клопотання ГПУ перебувало на розгляді Верховного суду, Сергій Вовк встиг провести низку так званих політичних справ.

Найгучнішою з них став процес колишнього глави МВС Юрія Луценка, який був визнаний винним.

Зараз у провадженні Вовка залишається справа в. о. міністра оборони Валерія Іващенка, обвинувачуваного в зловживанні службовим становищем при схваленні плану санації державного підприємства "Феодосійський судомеханічний завод".

Крім того, суддя веде ще одну кримінальну справу за обвинуваченням Луценка у незаконному продовженні оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News