Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин перед 8 березня вказав жінкам, де їхнє місце

П'ятниця, 2 березня 2012, 11:59

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сумнівається в доцільності законодавчого визначення квот представництва жінок в органах державної влади.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "Рада".

"Цю проблему не вирішити законодавством. Ви ж прекрасно розумієте, що у нас сьогодні є близько 30 проектів законів на розгляді, які переважною мірою стосуються представництва жінок в органах влади", - сказав він.

При цьому він висловив сумнів у тому, що суспільство буде виконувати відповідне законодавство в разі його прийняття.

"Але суспільство не буде виконувати, якщо ми не позбудемося того, що у нас є вже традицією і, в принципі, воно входить у християнську ментальність, згідно з якою чоловік - це вища істота, тому що жінка створена була з ребра Адама. Відповідно вона вже стоїть на нижчому щаблі", - сказав він.

Він також зазначив, що ті законопроекти, які зараз знаходяться на розгляді в парламенті з квотності представництва чоловіків і жінок в органах влади, суперечать положенням Конституції про рівність усіх перед законом незалежно від статі, віросповідання або за іншими ознаками.

"Я вважаю, що повинен діяти природний принцип, а не просто примус у вигляді відповідного закону", - підкреслив він.

Спікер повідомив, що в 70-80-х роках жінки в парламенті складали близько 40% загальної кількості депутатів, а в діючому скликанні - менше 8%.

На його думку, представництво жінок в органах влади скорочується в залежності від рівня влади.

Як відомо, у травні 2009 року Литвин виступав за законодавче визначення квотних принципів представництва молоді і жінок в органах державного управління.

"Українські новини"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування