Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Тимошенко дадуть другий строк до 15 травня

Вівторок, 20 березня 2012, 17:47

Захист екс-прем’єра Юлії Тимошенко ознайомився з 25 томами кримінальної справи про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Про це повідомив журналістам захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко, передає УНІАН.

"Ми встигли проаналізувати матеріали справи, які містяться в 25 томах", - сказав він.

Власенко наголосив, що в томах кримінальної справи міститься величезна кількість матеріалу, для ознайомлення з яким потрібно багато часу.

"Це складна, повірте мені, робота. В матеріалах справи величезна кількість експертиз, величезна кількість допитів, близько 140 протоколів допитів лише... Це величезний обсяг роботи, який нам не дають нормально робити", - зазначив адвокат.

На думку Власенка, слухання кримінальної справи про ЄЕСУ розпочнеться на початку квітня.

У той же час, припустив адвокат, суд усіляко зволікає з розглядом касаційної скарги захисту екс-прем’єра на вирок у "газовій справі".

"Засідання призначене на 15 травня на 10.00, хоча могли це зробити і раніше. Все це виглядає як штучне затягування. Влада буде робити все, щоб отримати другий вирок Тимошенко до цієї дати", - сказав Власенко.

Як відомо, Київський райсуд Харкова зобов’язав екс-прем’єра та її адвокатів Власенка і Андрія Кожем’якіна ознайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" до 28 березня 2012 року.

Якщо обвинувачувана та її адвокати до 28 березня не ознайомляться з матеріалами справи, вони, згідно з законодавством, будуть вважатися такими, що ознайомилися з нею.

Згідно з рішенням суду, їм всім буде вручено копію матеріалів.

Тимошенко "обвинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйонів гривень, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на додану вартість, службовому підробленні і в ухилянні від сплати 681 тисячі гривень прибуткового податку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування