Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція каже, що "весняні палатки" на Майдані були поза законом

Четвер, 22 березня 2012, 17:17

Міліціонери запобігли незаконним діям, не дозволивши представникам громадських організацій встановити палатки на Майдані Незалежності.

Про це у четвер повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Києві.

У міліції уточнили, що 22 березня на Майдані Незалежності близько 11 години представники певних громадських організацій провели акцію під назвою "Готуй палатку весною", про яку організатори завчасно повідомили КМДА. У заході взяли участь майже 70 чоловік.

"Перед початком заходу столичними правоохоронцями було попереджено організаторів та присутніх громадян про недопущення порушень громадського порядку та встановлення наметів під час акції, згідно рішення Київської міськради від 25 грудня 2008 року №1051/1051", - уточнили в управлінні.

Відповідно до вимог закону "Про міліцію" ст.2 "Основні завдання міліції", на органи міліції покладено обов’язок охороняти та забезпечувати громадський порядок, а також запобігати правопорушенням та припиняти їх.

Крім того, міліція у своїй діяльності, передбаченій ст.5 цього ж закону, має право, в межах чинного законодавства, обмежувати права і свободи громадян, якщо без цього не можуть бути виконані покладені на неї обов’язки.

"Однак з’явилися повідомлення про те, що під час акції правоохоронці перешкоджали проведенню акції та силою саджали учасників мітингу до автозаків", - зазначили в міліції. 

 

Головне управління столичної міліції офіційно повідомляє, що "така інформація не відповідає дійсності".

"Працівники київської міліції охороняли громадський порядок під час акції та вживали всіх заходів щодо попередження правопорушень. Деякі учасники акції, відверто провокуючи правоохоронців, намагалися, всупереч попередженням про заборону, встановити на території Майдану Незалежності намети", - заявили в міліції.

Фото "Фронту змін" 

"Працівники міліції запобігли цим провокативним спробам, застосувавши профілактичні заходи - обмеження незаконних дій. Жодного учасника мітингу не затримано, адміністративні протоколи щодо них не складалися", - запевнили в управлінні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування