Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама не дав Януковичу поговорити про усе з лідерами ЄС

Вівторок, 27 березня 2012, 13:09

Президент Віктор Янукович у вівторок у Кореї зустрівся з головою Європейської ради Германом ван Ромпеєм і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

"Часу було небагато (на переговори)", - сказав Янукович журналістам у вівторок у Сеулі по закінченню переговорів, передає Інтерфакс.

фото прес-служби президента 

Він пояснив, що переговори були скорочені через його зустріч із президентом США Бараком Обамою.

"Але нам удалося поговорити про ситуацію (у відносинах між Україною і ЄС)", - підкреслив президент.

Він сказав, що сторони домовилися продовжити розмову, можливо, у середу в Сеулі.

"Ми не виконали ту програму, що планували. Але я вважаю, що в нас ще є час, можливо, завтра. Ми домовилися, що будемо тримати зв'язок", - підкреслив Янукович.

Відповідаючи на запитання, чи залишаються в силі строки парафування Угоди про асоціацію Україна-ЄС, президент зазначив, що "парафування - це технічна робота, вона буде виконана".

Янукович також розповів, що на зустрічі з Обамою обговорив питання ядерної безпеки, у тому числі ініціативу української сторони про створення науково-дослідного центру на базі Чорнобильської АЕС.

"Далі ініціатива України, на яку поки ще немає відповіді, але вона залишається на розгляді - це створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС... ми говорили з ним (з Обамою) в основному про ці питання", - сказав Янукович.

Янукович повідомив, що на зустрічі з Обамою також йшлося про те, що вже зроблено Україною в плані виконання зобов'язань щодо відмови від високозбагаченого урану, а також про перспективу відносин двох країн у питаннях ядерної безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: