За занурення "кротів" в опозицію дають $500 тисяч на округ?

Середа, 28 березня 2012, 10:31

Ледь не по всій Україні почалася робота зі влаштування в опозиційні структури людей, які на виборах повинні зіграти на стороні влади.

Як розповів кореспонденту Лігабізнесінформ представник одного з регіональних опозиційних штабів на сході країни, на керівництво його обласної організації вийшли емісари від партії влади,  озвучивши кілька комерційних пропозицій.

Одна з них: включити в число мажоритарників погоджених із владою людей. Ціна - $500 тисяч за округ. Сенс цієї ф'ючерсної угоди в тому, що  використовувати підставного кандидата-опозиціонера дешевше, ніж перетворити на тушку вже обраного депутата-опозиціонера в парламенті.

Ще $100 тисяч пропонується за висування тисячі погоджених спостерігачів по всій області. "Знаю, що наше керівництво відмовилося. Але що відбувається в інших областях, залишається тільки здогадуватися", - відзначив співрозмовник.

Тарас Стецьків, депутат від НУНС і активіст опозиційного Комітету опору диктатурі, не став заперечувати наявність описаної технології: "Розцінок я не знаю, вони скрізь різні".

"Ми вже попередили всіх керівників регіональних організацій партій, що входять у комітет: якщо вони почнуть грати в такі ігри із владою, будуть звільнені. Тому прихованих кандидатів від влади по мажоритарці, швидше за все, простягнути не вийде", - відзначив він.

"Кожна кандидатура буде ретельно узгоджуватися. По спостерігачах і членах комісій складніше. Ми хочемо, щоб їх для себе відбирав сам мажоритарний кандидат. Він же не ідіот -  хоче перемогти", - сказав народний депутат.

"Великий грошовий ресурс дозволяє людям від влади, що відповідають за фінансування, запропонувати майбутнім членам виборчкомів і спостерігачам заздалегідь непосильні для інших суми", - сказав у приватній бесіді кореспондентові Лігабізнесінформ політик, що вивчає можливість балотуватися по мажоритарному окрузі в Києві.

"Я порахував, що тільки людям на дільницях  треба буде заплатити по $500. А якщо їм дадуть по $1000? За таких умов висування втрачає всякий сенс", - стверджує співрозмовник.

Відсутність фінансового ресурсу може остаточно підірвати шанси опозиції.

Як стверджують фахівці з виборів у регіонах, приблизно до травня всі майбутні члени місцевих виборчкомів (а це найчастіше співробітники бюджетних і навколобюджетних структур - шкіл, лікарень, жеків і т.п.) будуть заброньовані. Причому, швидше за все, владою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування