У світі пройдуть марші проти вбивств бездомних тварин в Україні

Четвер, 29 березня 2012, 11:48

31 березня у Києві та багатьох містах світу пройде марш "Fair Play" проти вбивства бездомних собак і кішок в Україні напередодні "Євро 2012".

Ініціаторами маршу виступили громадяни Німеччини, "Всеукраїнський рух захисту тварин "За життя", а також Facebook-рух "Земляни", повідомляє "Фокус" із посиланням на прес-реліз організаторів.

У суботу активісти й небайдужі громадяни вийдуть на вулиці Німеччини, Італії, Австрії, Угорщини, Нідерландів, Хорватії, Греції, Чехії, Франції, Іспанії, Швейцарії, Польщі, Росії, Білорусії, Казахстану й України – щоб зупинити вбивства бездомних собак і кішок, які чинять комунальні служби в Україні під приводом "зачищення території" перед "Євро 2012".

У Києві марш на захист бездомних тварин почнеться о 12:00 у парку Шевченка, а потім активісти пройдуть бульваром Шевченка й Хрещатиком до Майдану Незалежності.

Активісти висунули низку вимог до виконавчої та законодавчої влади, а також до голів українських міст і міських рад. Серед них, зокрема:

1) Видати указ про введення мораторію на фізичне знищення бездомних тварин комунальними службами до ухвалення нового законодавства, що виключить убивство.

2) Зобов'язати правоохоронні органі розслідувати випадки отруєнь і відстрілів бездомних тварин.

3) Зобов'язати правоохоронні органі розслідувати діяльність так званих "догхантерів", які координують свої дії на сайті vreditelyam.net і заблокувати доступ до цього ресурсу на території України.

4) Ініціювати перевірку КРУ й прокуратурою діяльності комунальних служб, яким доручено виконання функції з контролю над чисельністю бездомних тварин, включаючи витрату ними бюджетних коштів.

5) Імплементувати в Україні європейський досвід вирішення проблеми бездомних тварин шляхом стерилізації й утримання в притулках.

6) Негайно ратифікувати Європейську конвенцію захисту домашніх тварин.

7) Підтримати законопроект про внесення змін до закону "Про захист тварин від жорстокого поводження", який реально унеможливить убивства бездомних тварин.

8) Негайно відсторонити комунальні служби, які заплямували себе багатотисячними вбивствами бездомних тварин, від будь-якої діяльності з бездомними тваринами. Передати цю функцію підприємствам громадських організацій зоозахисного спрямування за фінансової підтримки держави й органів місцевого самоврядування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування