FREEDOM HOUSE: ЯНУКОВИЧ ЗНИЩУЄ ОПОЗИЦІЮ

Четвер, 29 березня 2012, 22:33

Президент Віктор Янукович розпочав систематичну кампанію зі знищення в Україні будь-якої життєздатної опозиції.

Про це йдеться в доповіді Міжнародної правозахисної організації Freedom House щодо стану свободи в світі за 2012 рік, яка оприлюднена на сайті Агентства ООН з питань біженців.

"У 2011 році Янукович започаткував систематичну кампанію з вилучення будь-якої життєздатної опозиції Партії регіонів напередодні парламентських виборів, призначених на 2012 рік", - цитує доповідь УНІАН.

"Найважливіше, що прокурори висунули багато різних обвинувачень проти Тимошенко, найсильнішого опонента Януковича, з метою забезпечити кримінальне переслідування", - зазначили в організації.

У документі нагадується, що у жовтні 2011 року Тимошенко було засуджено до семи років ув’язнення.

Freedom House також відзначає, що вуличні протести проти переслідування Тимошенко та інших колишніх урядовців придушували правоохоронці, а організаторів акції арештовували.

У доповіді також згадується низка осіб, які були попередньо ув’язнені у 2011 році. Серед них - представники колишнього уряду Тимошенко та щонайменше 14 осіб, яких обвинувачували у руйнуванні пам’ятнику Сталіну в Запоріжжі.

Як відомо, в цілому за підсумками року Freedom House знизила на один пункт рейтинг політичних прав в Україні - з трьох до чотирьох.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...