Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" качає вдвічі менше газу через Україну - це лише початок

П'ятниця, 30 березня 2012, 15:40

Заступник голови "Нафтогаза" Вадим Чупрун у п'ятницю підтвердив, що "Газпром" майже у два рази знизив використання української "труби" для транзиту газу в Європу.

Зі своєї сторони "Газпром" заявив, що це тільки початок роботи з перенесення транзиту з українського коридору на інші маршрути, передає Інтерфакс.

"Минулої доби недопоставка зі Сходу щодо планових показників склала 180 млн куб. м, на цю добу - 200 млн куб. м. Напевно, це пов'язане з тим, що Європі зараз не потрібні такі обсяги", - сказав Чупрун.

За його словами, плановий показник прокачування за останню добу становив близько 400 млн куб. м. Він не зміг відповісти, яке скорочення прокачування газу щодо планових показників спостерігалося в цілому за останній місяць.

У відповідь на цю заяву офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов прокоментував журналістам, що "це поки тільки перші результати, ми на початку великого шляху по перерозподілу обсягів транзиту газу з території України на користь нашої дочірньої компанії "Бєлтрансгаз" і нових морських газопроводів".

Як повідомлялося, з кінця лютого почалися помітні зміни в завантаженні транзитних газопроводів, що качають російський газ у Європу.

Виріс обсяг прокачування газу по газопроводу " Ямал-Європа" і "Північний потік", а транзит у країни західної й центральної Європи ужгородським коридором української ГТС істотно знизився. За підсумками березня 2012 у порівнянні з березнем 2011 року відбулося зниження завантаження на 47%.

Міняється й вага двох транзитних коридорів в експорті "Газпрому". Якщо в березні 2011 року середньодобовий транзит газу по " Ямалу-Європі" (75 млн кубометрів) були в три рази менші, ніж ужгородські поставки, то цього березня поставки північним коридором (94 млн кубометрів) лише на 24% нижче, ніж український транзит.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:12
Дефіцит електроенергії зберігатиметься й у 2025 році: НБУ спрогнозував скільки коштуватиме імпорт
16:52
Очільник МЗС Британії проти того, щоб "солдати НАТО вбивали російських військових"
16:43
Після тренінгу з такмеду опинився в епіцентрі обстрілу: як поранений одесит допомагав постраждалим
16:30
Google оголошує про другий етап Фонду підтримки українських стартапів на $10 мільйонів
16:27
РосЗМІ: В Україні ліквідували російського спецназівця, який вбивав мирних ще у Чечні
16:07
ФОТОЛьвів'янка намагалася вивезти скрипку Страдіварі до Польщі
15:50
колонкаДжонатан Літтель про те, кого можна вважати українськими письменниками
15:41
фотоУ Берліні палає цех металообробного підприємства, містян попередили про токсичний дим
15:30
Донеччина під вогнем окупантів: росіяни вбили 3 та поранили 5 мирних жителів
15:22
відео, фотоМати топ-посадовця СБУ придбала елітну нерухомість, у спецслужбі кажуть: заощадила
Усі новини...
Реклама: