"Регіонал": міністри ЄС перейшли рамки і принижують нас

Понеділок, 5 березня 2012, 22:25

Представники країн Європейського Союзу намагаються диктувати Україні своє бачення нашої внутрішньої політики.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі "Шустер Live", коментуючи лист міністрів закордонних справ п'яти європейських країн.

"Ми самостійна держава і за останні два роки президент Янукович продемонстрував можливість відстоювати інтереси України незалежно від того, хто б на нас не тиснув, чи то Європа, чи то Росія", - зазначив "регіонал".

"Сьогодні коли нам Євросоюз намагається диктувати... Взагалі вже перейшли за рамки. Ці висловлювання окремих дипломатів - вони взагалі порушують міжнародне право. Нас намагаються принижувати, і нам намагаються нав'язати, щоб ми робили так", - уточнив він.

При цьому відповідаючи на питання, хто конкретно принижує Україну, Колесніченко заявив: "Останні заяви п'яти дипломатів - міністрів закордонних справ - які нам намагаються диктувати своє бачення нашої внутрішньої політики".

Як відомо, відкритий лист до Україні в неділю опублікували міністри закордонних справ Швеції Карл Більдт, Великобританії - Вільям Гейг, Чехії - Карел Шварценберг, Польщі - Радек Сікорський і Німеччини - Гідо Вестервелле.

Вони закликають Україну, зокрема, гарантувати право опозиції в повному обсязі взяти участь в жовтневих виборах до Верховної Ради, які називають лакмусовим папірцем для демократії в Україні.

Європейські дипломати вважають, що саме Україна зараз загальмувала процес схвалення Угоди про асоціацію з ЄС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News