Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин агітує, обіцяючи забезпечити кожну жінку чоловіком

Вівторок, 6 березня 2012, 09:50

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликав разом працювати над тим, щоб жінки не були самотніми.

Про це він заявив у понеділок під час візиту до Баранівки, що на Житомирщині, повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Необхідно, щоб кожна жінка не була самотньою, зазначив Литвин.

За його словами, "необхідно підтримати, оточити увагою тих жінок, які в силу різних життєвих обставин залишилися наодинці зі своїми проблемами".

"Всі ми повинні разом працювати в цьому плані", - додав він.

Вітаючи жінок зі святом 8 березня, Литвин наголосив, що це свято "повинно бути хоча б років п'ять 365 разів на рік".

Водночас депутат Ірина Геращенко на своєму Facebook повідомила, що спікер парламенту в особистій телефонній розмові вибачився за свої слова про те, що "жінка стоїть на нижчому щаблі".

"Володимир Михайлович зазначив, що його інтерв'ю було перекручене і неправильно сприйняте, що навпаки, він говорив про те, що потрібно ламати суспільні стереотипи щодо присутності жінок в політиці і не пояснювати брак жінок в політиці якимись там історичними чи іншими передумовами", - зазначила Геращенко.

За її словами, Литвин вибачився також перед іншими жінками-депутатами.

"Погодився з тим, що і сам як голова ВР має жорстко реагувати на будь-які дискримінаційні заяви по відношенню до жінок в політиці. Каже, що підготував статтю про необхідність залучення активного жінок в політику, де буде викладена його справжня позиція", - зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що Литвин говорив дуже емоційно, мовляв, "жодним чином не мав на увазі принизити жінок".

Як відомо, минулої п'ятниці в інтерв’ю телеканалу "Рада" Володимир Литвин, коментуючи питання квот представництва жінок та чоловіків у владі, сказав, що у разі законодавчого визначення суспільство не виконуватиме таку настанову.

"Суспільство не буде виконувати, якщо ми не позбудемося того, що у нас є вже традицією і, в принципі, воно входить у християнську ментальність, згідно з якою чоловік - це вища істота, тому що жінка створена була з ребра Адама. Відповідно вона вже стоїть на нижчому щаблі", - сказав він.

Він також зазначив, що "представництво жінок в органах влади скорочується в залежності від рівня влади".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...