Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратникам і противникам Тимошенко заборонили пікетувати суд у Харкові

Вівторок, 10 квітня 2012, 20:40

Харківський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій біля суду, де буде проходити засідання за обвинуваченням екс-прем'єра Юлії Тимошенко у справі "ЄЕСУ".

Про це повідомили у Харківській облорганізації "ВО "Батьківщина", передає "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 19 квітня буде засідати суд в рамках справи про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

В "Батьківщині" стверджують, що не подавали жодних повідомлень на проведення пікетів або мітингів під Апеляційним судом і їй заборонили проведення акції "за фіктивним повідомленням".

"Харківська "Батьківщина" зазначає, що таке ставлення до опозиції з боку керівництва міста вже стало системним: організації неодноразово судом заборонялося проведення мирних акцій протесту за фіктивними повідомленнями", - наголошується в повідомленні.

"Категорично заявляємо про маніпулювання законодавством з боку Харківської міської влади, мета якої - не дати опозиції можливість підтримати своїх лідерів", - додали в партії.

У заяві також наголошується, що в отриманих адміністративних позовах немає необхідних даних - дати і номера.

"Більше того, позов надрукований на офіційному бланку міської ради, однак підписаний представником міськради, тоді як ставити підписи на офіційних бланках мають право лише керівники установ, а при їх відсутності - виконуючі обов'язки керівників", - зазначили в "Батьківщині".

У департаменті у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради коментувати твердження про фіктивні повідомлення відмовилися.

"Маячню не коментуємо", - сказали в департаменті.

Пізніше директор департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко повідомив "Українській правді" про те, що суд заборонив не лише акції опозиції.

За його словами, 7 квітня заявки на участь у безстрокових акціях подали 7 організацій (5 з яких представляють БЮТ і дві - провладні). Суд відмовив їм всім.

"Міська рада звернулася до суду з проханням заборонити всі ці акції з метою забезпечення громадського порядку, і Окружний адміністративний суд Харкова ухвалив рішення на користь міської ради", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...