Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний тюремник: 90% фактів із сюжету не підтверджується

Четвер, 12 квітня 2012, 15:48

Голова Пенітенціарної служби Олександр Лісіцков заявляє, що 90% фактів, викладених у журналістському розслідуванні про Лук'янівський СІЗО, не підтверджується.

Про це він заявив журналістам на прес-конференції в четвер, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Лісіцков зазначив, що на сьогодні управління Державної пенітенціарної служби в Київській області провело службове розслідування, і всі матеріали з цьому питання спрямовані в прокуратуру.

"Прокуратура перевіряє, вона зобов'язана це перевіряти. У цей час іде перевірка тих фактів, які були викладені в Інтернеті й у телепрограмах", - повідомив він.

"Одне можу сказати, що, за нашим даними, на сьогодні 90% фактів, які викладені, вони не підтверджуються", - заявив керівник Пенітенціарної служби.

Разом із тим, Лісіцков не став заперечувати, що в ізоляторі є проблеми з грибком.

"Те, що стосується фактів за гроші надання чи то послуг, чи то передачі телефонів, у нас цих фактів немає. Ті опитування, які ми провели серед співробітників, ув'язнених, підтверджують, що немає таких фактів", - запевнив він.

"Потрапляють ці заборонені предмети… За минулий рік ми вилучили близько 5 тисяч телефонів", - додав чиновник. 

Як відомо, у журналістському фільмі Костянтина Усова показані жахливі умови утримання ув'язнених Лук'янівського СІЗО. Сюжет складається з відеозаписів, знятих самими ув'язненими на мобільні телефони, які їм заборонено мати.

Показані умови утримання ув'язнених суттєво відрізняються від тих, які зазвичай демонструють гостям СІЗО - делегаціям міжнародних правозахисників і журналістам.

Крім того, журналісти змогли, за їхнім зізнанням, підкупити співробітників СІЗО, щоб мати можливість передавати в ізолятор заборонені предмети.

Також, згідно з фільмом, у деяких камерах Лук'янівського СІЗО був виявлений небезпечний грибок, а якість питної води, яку змушені пити ув’язнені, значно нижча норми.

Після виходу цього скандального фільму президент Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці перевірити викладені в ньому факти.

У зв'язку з цим начальник Київського СІЗО Євген Домбровський був тимчасово відсторонений від виконання посадових обов'язків. Замість нього призначено Павла Голубовського. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування