Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ТВі заявляє про тиск з боку податкових органів

П'ятниця, 13 квітня 2012, 10:42

Гендиректор ТВі Микола Княжицький заявляє про тиск на телеканал з боку податкових органів та просить МВС та Податкову службу розібратися з цими "переслідуваннями".

З таким проханням в ефірі ТВі він звернувся  до голови МВС Віталія Захарченка, начальника управління МВС Олексія Крикуна, голови ДПС Олександра Клименка і голови комітету ВР зі свободи слова Юрія Стеця.

"До нас прийшла чергова податкова перевірка. Кілька місяців тому у нас працювала перевірка, зараз працює і прийде ще одна податкова перевірка", - сказав він.

"11 квітня 2012р. до ТВі звернулася посадова особа Державної податкової інспекції у Солом’янському районі Києва з вимогою про допуск його до проведення позапланової виїзної документальної перевірки каналу з питань дотримання вимог податкового законодавства з ПДВ та податку на прибуток за період за період з 01.01.08р. по 31.09.2010р", - розповів "Українській правді" Княжицький.

За його словами, підставою для перевірки була постанова слідчого Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві капітана міліції Забуги В.В. від 04.04.2012р. по кримінальній справі № 76-000323.

Він наголосив, що в 2011р. така перевірка вже проводилась.

Тоді податківці перевіряли період з 01.01.2008р. по 31.12.2010р щодо дотримання вимог податкового законодавства та період з 22.05.2003 року по 31.12.2010р щодо дотримання валютного та іншого законодавства.

"Таким чином ДПІ у Солом’янському районі м. Києва буде двічі проводити перевірку діяльності ТВі в межах одного і того ж періоду та одних й тих же обставин сплати податку на прибуток та податку на додану вартість", - зазначив Княжицький.

"При цьому податковим органом вже здійснюється ще одна документальна виїзна перевірка ТВі з питань дотримання податкового законодавства за період з 01.10.2011р. по 31.12.2011р", - додав він.

"Здійснення двох перевірок одночасно призведе до блокування нормальної діяльності каналу", - наголосив Княжицький.

Він додав, що такі "переслідування з боку правоохоронних органів" є "проявом очевидного дисбалансу правового статусу платника податку та податкової служби в бік останньої, породженого новим Податковим кодексом, що діє з 2011 року".

За словами Княжицького тепер податкова може проводити кілька позапланових перевірок одночасно, і перевіряти навіть ті періоди, які вже були раніше перевірені.

"Таким чином, податкові органи можуть, зловживаючи своїми правами, блокувати роботу суб’єктів господарювання не порушуючи закон формально, що і відбувається сьогодні в ТВі", - зазначив Княжицький.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування