Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник ЄС зв'язала вирок Іващенку та підписання асоціації

П'ятниця, 13 квітня 2012, 20:20

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон розчарована вироком екс-міністру оборони Валерію Іващенку.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Ештон, повідомляє УНІАН.

"Верховний представник висловлює розчарування у зв'язку з вчорашнім вироком Іващенку", - говориться в документі.

"Міжнародне співтовариство, включаючи Європейський Союз, уважно стежило за його справою. Незважаючи на неодноразові заклики до України дотримуватися міжнародних стандартів чесних судових процесів, включаючи їх прозорість і незалежність, ця справа і, зокрема, слухання 9 квітня демонструють значні недоліки в цих сферах", - відзначає Ештон.

Прес-секретар Верховного представника також зазначила, що верховний представник ЄС також занепокоєна вироком екс-міністру охорони навколишнього природного середовища Георгію Філіпчуку, який днями був засуджений до 3 років позбавлення волі за звинуваченням у зловживанні владою.


"Верховний представник продовжить уважно моніторити апеляційний процес у цих справах, чекаючи, що проблеми в судах першої інстанції будуть вирішені", - заявив прес-секретар.

"Верховний представник підкреслює, що повага до верховенства права буде мати визначальну роль при прийнятті рішень щодо політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС", - наголошується в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування