Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче відбирати мажоритарних кандидатів по рейтингу

Субота, 21 квітня 2012, 12:07

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не підтримує рейтингового принципу висунення кандидатів від опозиції на мажоритарних округах.

В інтерв’ю ZN.UA вона зазначила, що "в даних реаліях "рейтинговий" принцип висунення кандидатів від опозиції в мажоритарних округах — це авантюра, що призведе до повного краху".

"Хто буде в останню хвилину арбітром рейтинговості для всіх опозиційних кандидатів? Ви ж знаєте, що останньої хвилини в кожної опозиційної партії будуть власні соціологічні опитування з різними результатами. А це призведе до висунення десятка кандидатів від опозиції на кожному окрузі", - вважає Тимошенко.

"Тому я гадаю, що в сьогоднішніх умовах "рейтинговий" принцип для опозиції — ця "русская рулетка" з повною обоймою — гарантоване самогубство", - підкреслила лідер "Батьківщини".

Вона зазначила, що виступає за прогнозований та керований "квотний" принцип розподілу мажоритарних округів між опозиційними партіями та за співпрацю на цих округах з представниками громадянського суспільства.

"Якщо в окремих округах балотуватимуться знані й поважні безпартійні лідери суспільної думки, то опозиція мусить їх безумовно підтримати і зняти свої кандидатури. Точніше — вони якраз і повинні стати нашими кандидатами", - вважає вона.

На питання, чи вважає вона виправданим пропозицію Комітету опору диктатурі нерейтинговим партіям, які входять до об’єднання, відмовитися від висування кандидатів в одномандатних округах, Тимошенко відповіла, що проти такого підходу.

"Якщо таке рішення є — воно помилкове. Його треба негайно переглянути й запросити всі опозиційні партії до участі у висуванні кандидатів в одномандатному окрузі, навіть в тому разі, якщо ці партії не мають шансів подолати прохідний бар’єр до Верховної Ради. Зараз я веду епістолярні переговори з лідерами цих політичних сил", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: