Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікування Тимошенко в Харкові не буде успішним – німецькі лікарі

Субота, 21 квітня 2012, 14:16

Директор берлінської клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль вважає, що лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарні №5 "Укрзалізниці" не буде успішним.

Про це йдеться в його звіті за підсумками відвідання лікарні, який оприлюднив у суботу сайт партії "Батьківщина".

"Українські власті доклали великих зусиль, аби створити для пані Тимошенко якомога кращі умови для її лікування та реабілітації у лікарні Укрзалізниці. Лікарня має багато передумов для реабілітації пацієнтів з проблемами (видалено діагноз)", - констатує він.

"Проте з огляду на особливі проблеми пані Тимошенко, а також на її особливу особисту історію хвороби не видається ймовірним, що терапія там буде успішною", - вважає Айнхойпль.

У звіті також зазначається, що в лікарні "Укрзалізниці" присутні не всі фахові дисципліни, які потребуються в контексті комплексної реабілітації хронічних больових синдромів та ускладнень при захворюванні Тимошенко.

"Наші запитання щодо подальших концепцій для спеціального лікування пацієнтів із захворюваннями (видалено діагноз), зокрема, при хронізації процесу, особливого успіху не принесли", - пише також директор "Шаріте".

За його словами, німецьким лікарям також не було представлено "психосоматичний рівень лікування, який має центральне значення саме при хронічних больових станах".

"Видається вкрай неймовірним, що в лікарні у Харкові можна буде створити конче необхідну при лікуванні хронічних болів довіру між пацієнткою та терапевтами", - зазначає також Айнхойпль.

Прес-служба "Батьківщини" публікує також інший звіт німецьких лікарів за підписом доктора наук, директора Центру м’язово-скелетної хірургії Норберта П. Гааса від 13 квітня "Оцінка терапевтичних можливостей після відвідання Центральної клінічної лікарні N 5 Укрзалізниці у м. Харків/ Україна".

"Те обладнання, яке конче необхідне для реалізації мультимодальних терапевтичних концепцій, з обслуговуючими командами фахівців різного профілю з багаторічним досвідом роботи, в рамках візиту не було переконливо представлено", - зазначається там.

Водночас лікар пише, що "стосовно стану приміщень критичних зауважень немає, матеріально-технічна база діагностичного і терапевтичного секторів обширна і дозволяє проведення великої кількості адекватних лікувальних заходів".

"Якою мірою у Харкові є в наявності дійсно кваліфікований, досвідчений персонал, здатний реалізувати описану вище схему лікування, в рамках одноразового короткого візиту неможливо з’ясувати. Грунтовнішу оцінку можна було б зробити лише за участі відповідних фахівців з різних професійних груп в рамках спільного лікування протягом щонайменше 2-х - 3-х тижнів", - йдеться у звіті.

Прес-служба "Батьківщини" заявляє, що опублікувала висновки німецьких лікарів, "щоб запобігти інсинуаціям та спекуляціям, які вже почалися з боку влади щодо висновків німецьких лікарів, та маючи на це особистий дозвіл Юлії Тимошенко".

Висновки опубліковано в повному обсязі, за винятком питань, безпосередньо пов’язаних із зазначенням діагнозів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...