Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники ЄС і США хочуть побачити Тимошенко в колонії

Четвер, 26 квітня 2012, 12:02

Євросоюз просить владу України дозволити голові представництва ЄС в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшейрі відвідати Юлію Тимошенко в колонії.

Про це говориться в заяві представника ЄС з іноземних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, повідомляють "Українські новини".

"На знак своєї політичної волі, щоб прояснити ситуацію, високий представник просить українську владу дозволити послу ЄС у супроводі незалежних медичних фахівців, відвідати Тимошенко у в'язниці. Послу ЄС було доручено, чекаючи дозволу влади, відправитися в Харків у найкоротший термін", - сказано в заяві.

У ній також зазначається, що омбудсмен України підтвердила, що Тимошенко була піддана фізичному насильству під час перевезення з колонії до лікарні 20 квітня.

* * *

Посольство США в Україні так і не отримало дозвіл для відвідування Юлії Тимошенко в Качанівській колонії.

Про це повідомляє "Дело", нагадуючи: посол планував відвідати Тимошенко й під час її утримання в СІЗО, і вже в Качанівській виправній колонії Харкова.

Посол США Джон Теффт зазначив, що в посольстві намагатимуться розібратися з інформацією про те, що Тимошенко побили в колонії.

"Ми серйозно ставимося до всієї інформації із цієї справи. Ми обов'язково постараємося розібратися в цій інформації. Ми сподіваємося, що вибіркове судочинство буде зупинено", - зазначив посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: