Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

30 "свободівців" затримали на прес-показі фільму про Матч смерті

Четвер, 26 квітня 2012, 19:12

Понад 30 представників ВО Свобода були затримані  під час прес-показу фільму "Матч" у Києві.

Про це повідомила прес-служба ВО Свободи.

"Близько 30 націоналістів прийшли висловити свою незгоду із демонстрацією відверто українофобського  фільму "Матч" у кінотеатрі "Україна", - йдеться в повідомленні.

"Попри те, що націоналісти не порушували громадського порядку, до зали увірвалися понад півсотні бійців спецпідрозділу "Беркут" і затримали усіх присутніх", - повідомляє прес-служба.

Серед затриманих – заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник, голова Київської "Свободи" Андрій Іллєнко, керівник Сумської "Свободи" Ігор Мірошниченко, голова громадської ради при Державному агентстві України з питань кінематографії, Пилип Іллєнко, депутати місцевих рад.

На разі затриманих в автобусі везуть до Печерського райвідділу міліції.

У прес-службі зазначають, що "пропагандистський витвір російського кінематографу "Матч" присвячено совєцькому міфу про так званий "матч смерті". Основними негативними персонажами фільму є українці".

Свобода вже проводила пікетування Державного агентства з питань кіно з вимогою заборонити прокат в Україні російського пропагандистського фільму "Матч" "у зв'язку з його антиукраїнською спрямованістю". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування