Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хотіла їхати до лікарні, але не вночі – Карпачова

Субота, 28 квітня 2012, 16:33

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко погоджувалася на лікування в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Про це заявила колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова в ефірі Радіо Свобода.

"Я зустрілася з пані Тимошенко і можу вам засвідчити: вона не заперечує, а, навпаки хотіла б, щоб її пролікували. Вона дала згоду на те, щоб її лікували в залізничній лікарні Харкова", - сказала екс-омбудсмен.

За її словами, Тимошенко відмовилася їхати до лікарні, бо її "намагалися відвезти у брутальний спосіб, принижуючи її людську гідність й застосовуючи насильство, що призвело до завдання їй не тільки тілесних ушкоджень, а й моральних страждань".

"Жінку, як той тутовий шовкопряд, закрутили у простирадло. Добре, що воно на п’ять сантиметрів не доходило до горла. Тимошенко вдалося лише висунути ліву руку й намагатися якимось чином оборонятися, коли її почали силоміць стягувати з ліжка о 10-й годині вечора, у п’ятницю", - сказала Карпачова.

Вона зазначила, що Тимошенко "вимагала одного – зробити це в законний спосіб, у присутності її адвоката і зробити це у понеділок, в робочий день, а не вночі".

"Що робиться завжди вночі? Недобрі справи, я думаю. І в ночі вивозити людину до лікарні можна тільки тоді, коли є екстрена необхідність, погодьтеся!", - додала колишня омбудсмен.

"Тож, коли почали в такий спосіб "загортати", людина, наскільки вона могла, чинила опір, благала їх, кликала на допомогу", - сказала Карпачова.

Вона також розповіла, що під час зустрічі з нею Тимошенко говорила, що досі відчуває біль від побоїв, які їй завдали під час перевезення до лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: