Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати в Качанівській колонії нецензурно лаялися й погрожували – тюремники

Субота, 28 квітня 2012, 18:01

Народні депутати, які хотіли зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в суботу, вживали нецензурну лексику та намагалися вчинити протизаконні дії.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, із 28 осіб, які прибули до колонії для зустрічі з Тимошенко, дозвіл на зустріч отримали лише її захисники – Сергій Власенко, Андрій Кожем'якін та Євгенія Тимошенко-Карр.

"Решті народним депутатам було вкотре роз’яснено юридичні підстави можливості отримання побачення із Тимошенко відповідно до внутрішнього розпорядку режимного об’єкту та законодавчих актів України", - йдеться в повідомленні.

"Протягом трьох годин начальник Качанівської колонії був вимушений терпіти необґрунтовані нападки депутатів, і роз’яснювати останнім, що колонія, є установою для тримання позбавлених волі осіб, які відбувають покарання за вчинення злочинів, а не "гостинним двором", - зазначили в прес-службі.

ДПтС України повідомляє, що, згідно з доповідною начальника Качанівської колонії, під час візиту до установи в суботу окремі народні депутати "допускали відносно нього погрози, вживали нецензурну лексику та жаргонні вирази, здійснювали психологічний тиск, деякі з них намагалися навіть вчинити протизаконні дії".

У зв’язку з цим, керівництво та персонал пенітенціарної служби звертається до народних депутатів, представників ЗМІ та громадськості не вносити дестабілізацію в роботу установ виконання покарань, не допускати погроз, "нецензурщини" та напруження в оперативній обстановці як Качанівської, так і інших установ пенітенціарної системи.

Прес-служба також повідомляє, що співробітниками пенітенціарної установи до органів прокуратури та ОВС направлено заяви щодо захисту членів сімей окремих працівників колонії та порушення кримінальної справи за фактом погроз фізичною розправою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування