Отці церкви просять Януковича помилувати Тимошенко

Вівторок, 3 квітня 2012, 15:24

Предстоятелі українських церков звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Лист священнослужителів зачитав голова комітету ВР з питань культури і духовності Володимир Яворівський на прес-конференції.

 Церковники вказали, що не втручаються в державні справи, але їх обов’язок просити про милосердя і прощення.

Священники просять Януковича задовольнити це клопотання і свої рішенням помилувати Тимошенко, повністю звільнивши її від відбуття покарання.

Також вони просять використати надані президенту Конституцією повноваження для термінової реалізації радикальних і грунтовних перемін у сфері державної політики щодо дотримання прав і свобод в українському суспільстві, зокрема в частині судочинства.

"Блаженні милостиві, бо помилувані будуть". "Все що бажаєте, щоб вам робили люди, так  ви робіть їм - бо в цьому є закон і пророки", "Будьте милосердні, як і отець ваш милосердний є прощайте, і прощені будете". Нехай ці слова надихнуть вас на прийняття вірного рішення", - звернулися церковники до Януковича.

Лист до Януковича підписали Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України, Предстоятель УПЦ КП, Святослав, Верховний Архієпископ Києво-Галицький,  глава УКГЦ, Марціян Трофим’як, керуючий справами РКЦ в Україні, В’ячеслав Нестерук, Союз Церков  ЄХБ, Михайло Паночко, ст. єпископ Церкви ХВЄ України, Леонід Падун,  ст.. єпископ УХЄЦ, Мефодій,  митрополит Київський і всієї України,  предстоятель УАПЦ.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування