Янукович намагався "приручити" ініціативу "Перше грудня"?

П'ятниця, 6 квітня 2012, 08:37

Президент Віктор Янукович намагався зустрітися з ініціативною групою "Перше грудня".

Про це повідомив один з організаторів ініціативної групи, літературознавець, публіцист Іван Дзюба в ефірі телеканалу ТВі.

"Були пропозиції різні, такі не зовсім певні, про те, щоб зустрітися з членами ініціативної групи", - розповів він.

"Ми обговорювали це питання, оскільки на це повинна даватися не власна відповідь, а колективна, і пришли до висновку, що як ініціативна група ми зараз не можемо зустрічатися, просто тому, що ще тільки готуємося до цього круглого столу. Відбудеться круглий стіл, тоді можна з якимось документами звертатися", - уточнив Дзюба

"Це був перший етап. На цьому все ніби скінчилося. Але через кілька днів надійшла пряма пропозиція від президента, персонально кільком людям, не як членам ініціативної групи, а просто, як представникам інтелігенції", - зазначив публіцист.

"На таке пряме запрошення президента не можна не чемно відповідати і немає підстав не зустрітися і не сказати, що ти думаєш. Ми, звичайно, прийняли цю пропозицію. Були Мирослав Попович, я був, був Богдан Гаврилишин, була Ганна Скрипник, директор Інституту фольклору і етнології", - розповів він.

Дзюба уточнив, що на зустрічі також "була Ганна Герман і директор Інституту стратегічних досліджень Єрмолаєв, вони не були учасниками цієї розмови, вони присутні були просто".

"Ми висловили все те, що сьогодні говорили на круглому столі прямо в очі президенту. Говорили і про політичні репресії, і про ті проблеми, які створюють ці політичні репресії, тривоги з приводу майбутніх виборів…", - зазначив громадський діяч.

На уточнююче запитання, що відповів президент, Дзюба повідомив: "Президент дуже уважно вислухав, записував собі все, реагував дуже спокійно, ніякої ні роздратованості, ні невдоволення не виявляв".

"А потім відповідав. Де з чим він погоджувався. Наприклад, погодився з тим, що не так, як слід, був проведений суд над Тимошенко і Луценком. Але, в основному, він виправдовував, говорив про необхідність цих судових і інших заходів. Тобто він свою цю позицію в основному виправдовував", - уточнив публіцист.

"Просто ми обмінялися думками, і на цьому зустріч скінчилася", - підсумував він.

Як відомо, 5 квітня учасники ініціативи "Першого грудня" скликали Національний круглий стіл для обговорення ситуації в Україні та шляхів її розвитку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...