Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податківці: "маски-шоу" у дублерів фільмів не проводилися

П'ятниця, 6 квітня 2012, 22:30

Обшуки на підприємствах кінематографічної галузі пов’язані з ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах. 

Про це заявили у прес-центрі Державної податкової служби Києва.

"ДПС у м. Києві офіційно заявляє про те, що 5 квітня цього року справді проводилися слідчі дії на одному з підприємств кінематографічної галузі. Підставою для цього стала несплата податків на суму понад 18 мільйонів гривень", - зазначається в повідомленні.

"Правомірність нарахування зазначених коштів підтверджено Апеляційним судом Києва. Вилучені під час обшуків документи та техніка мають відношення виключно до обставин кримінальної справи", - заявили податківці.

"При цьому обладнання, необхідне для організації виробничого процесу дубляжу фільмів -  не вилучалося", - додали в ДПС.

Також служба спростовує інформацію про так звані "маски-шоу",  адже "станом на сьогодні використання під час слідчих дій захисних масок заборонене керівництвом податкової міліції".

Разом з тим, ДПС наголошує, що "під час проведення слідчих дій скарг на дії працівників податкової міліції від представників підприємства не надходило". 

В податковій вважають, що має місце "спроба політизувати суто кримінальну історію з метою уникнення відповідальності".

Як відомо, гендиректор та власник B&H Богдан Батрух заявив, що робота кінопрокатної компанії B&H, її партнерських компаній, зокрема студії дубляжу Le Doyen, перебуває на межі зриву через дії податківців.

За його словами, податкова міліція під час обшуків вилучила документацію та апаратуру компанії B&H, а також обладнання для дубляжу та озвучування фільмів українською мовою у студії дубляжу Le Doyen.

Загалом, за словами Батруха, були вилучені: 31 комп'ютер, понад 40 коробок з документами, а також 28 дисків із дубльованими та озвученими українською фільмами.

За словами Батруха, обшук проходив в межах порушеної прокуратурою кримінальної справи.

Власник B&H вважає дії податківців незаконними та планує оскаржити їх в суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування