Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Центрвиборчком сподівається, що Рада внесе зміни в закон про вибори

Понеділок, 9 квітня 2012, 18:43

Якщо Верховна Рада не внесе зміни до закону про вибори депутатів, ЦВК визначить порядок підрахунку голосів на закордонних округах своїми роз'ясненнями.

Про це повідомив член ЦВК Андрій Магера в понеділок на брифінгу, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Магера нагадав, що виборці, які проживають за кордоном, голосуватимуть в багатомандатному окрузі.

"На жаль, на сьогоднішній день закон чітко не визначає, яким чином протоколи дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць будуть подаватися наверх. Це буде робити ЦВК або будь-яка окружна виборча комісія - законодавством це не встановлено", - зазначив він.

"У тому випадку, якщо Верховна Рада не внесе зміни в закон, ЦВК змушена буде своїми роз'ясненнями визначити порядок встановлення результатів голосування в цілому по Україні з урахуванням закордонних виборчих округів - іншого виходу тут не буде", - сказав він.

У той же час, Магера зазначив, що в ЦВК розраховують на врегулювання даного питання шляхом внесення змін до закону про вибори.

За його словами, подібні зміни повинні бути запропоновані всіма фракціями Верховної Ради.

"Тільки в цьому випадку такий закон про внесення змін до закону про вибори народних депутатів отримає суспільну підтримку, і всі будуть чудово розуміти, що закон не приймається під одну, другу, третю або десяту політичну силу, а що закон приймається до виборів, і ні у кого немає бажання вплинути на виборчий процес з протиправної точки зору", - додав він.

Як відомо, в понеділок в БЮТ заявили, що будь-які зміни в закон про вибори - це ревізія закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: