"Доктор Пі" намагався накласти на себе руки

Понеділок, 9 квітня 2012, 19:30

Вчений Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор Пі", намагався покінчити життя самогубством у Львівському СІЗО.

Про це повідомила адвокат Слюсарчука Наталія Романик, яку цитує Zaxid.net.

За її словами, Слюсарчук, перебуваючи у СІЗО, порізав собі вени лівої руки.

Спробу самогубства помітили працівники СІЗО і зупинили "доктора Пі", зазначила адвокат, додаючи, що зараз стан її клієнта є вкрай важким, він скаржиться на болі в голові, і в нього тремтять руки та ноги.

Окрім того, Романик зазначила, що, всупереч українському законодавству, працівники СІЗО не дають їй можливості зустрічатися з Слюсарчуком.

Водночас речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків спростував цю інформацію.

"Я можу ствердно сказати, що за час свого перебування у слідчому ізоляторі ув’язнений Слюсарчук спроб самогубства не робив", - повідомив він.

Щодо перешкод, які нібито чиняться адвокатові Слюсарчука щодо зустрічей із клієнтом, Демків зазначив: "Слюсарчук перебуває під слідством, він рахується за судом, і всі зустрічі відбуваються за письмовим дозволом органу, за яким він рахується".

"Якщо адвокат має такий дозвіл, то в працівників СІЗО немає підстав, такого не буває, щоб йому могли не надати зустрічі", - уточнив він.

Як відомо, Слюсарчук в лютому перебував на експертизі у Львівській обласній психіатричній лікарні.

Справу Андрія Слюсарчука передано до Головного слідчого управління МВС України, оскільки вона охоплює події в декількох регіонах.

Наразі справа "Доктора Пі" пройшла розгляд в Апеляційному суді Львова.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News