Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Human Rights Watch вимагає розслідування побиття Тимошенко

Вівторок, 1 травня 2012, 09:20

Правозахисна організація Human Rights Watch заявляє, що українська влада має провести розслідування фактів побиття екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві московського офісу організації, поширеній у вівторок.

"Українська влада має провести негайне, неупереджене та ретельне розслідування звинувачень, що Юлія Тимошенко була побита охоронцями у колонії, де вона перебуває", - сказано у заяві.

"Це обурливо, що Тимошенко могли побити, щоб змусити її поїхати в лікарню проти її волі", сказав керівник московського відділення організації Хью Вільямсон.

"Ці звинувачення мають бути розслідувані, а ті, хто несе відповідальність за жорстоке поводження, мають бути притягнуті до відповідальності", - додав він.

Також організація висловила стурбованість, що обвинувальний вирок, винесений в жовтні 2011 року, був політично вмотивованим.

"Немає сумніву, що мотивація рішення про судове переслідування Тимошенко є дуже підозрілою. Можливо, що Тимошенко потрапила на лаву підсудних за судження, з якими нинішня адміністрація незгодна, а не через її кримінальні дії. Таке зловживання кримінальним законом підриває саму основу верховенства права", - зазначив Вільямсон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування