Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров включиться в космічний моніторинг екології

Четвер, 10 травня 2012, 13:44

Кабінет міністрів оцінюватиме роботу місцевої влади й за екологічними показниками, а прем’єр-міністр особисто включиться в моніторинг із космосу стану екології.

Про це повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров у четвер, відкриваючи засідання Кабміну.

Азаров наголосив на важливості збереження екології в ході модернізації, тоді як "загальна екологічна ситуація в Україні залишається доволі складною".

За його словами, серед проблем – накопичення відходів і порушення сучасних вимог їх збирання й переробки, масове порушення вимог Водного кодексу, незаконна забудова водозахисних зон і прибережних захисних смуг, несанкціонована вирубка й забудова лісів тощо.

"Про все це я мав дуже серйозну розмову з представниками міністерств, відомств, регіональних адміністрацій під час селекторної наради в Мінприроді", - зазначив Азаров.

За його словами, "стало очевидно, що негайно треба вдосконалювати законодавчу базу щодо охорони навколишнього середовища і підвищувати відповідальність перед законом, у першу чергу, чиновників, які крізь пальці дивляться на порушення".

"Також очевидно, що за станом екології потрібен постійний об’єктивний і принциповий контроль. Він запроваджений завдяки системі космічного моніторингу, я особисто включаюся в такий контроль", - заявив прем’єр-міністр.

"Крім цього, всі програми і проекти модернізації вітчизняної економіки матимуть сильну екологічну складову. Нова українська економіка буде екологічна економіка. І ми не відступимо від цього", - заявив Азаров.

"Під час наради я попередив, що відтепер уряд буде оцінювати роботу місцевої влади як за економічними, так і за екологічними показниками", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: