Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не побачить керівників Євроради та Єврокомісії у Брюсселі

Вівторок, 15 травня 2012, 12:04

Ні президент Європейської ради Герман ван Ромпей, ні голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу не планують зустрічатися з прем’єром Миколою Азаровим у Брюсселі.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на німецьке агентство dpa.

Поїздка Азарова передусім присвячена відвідинам засідання Ради співробітництва України з ЄС.

Експерти вважають, що візит, який заплановано на цей тиждень, не стане ключовим та не призведе до змін у відносинах між Україною та Євросоюзом.

Експерт Центру Карнегі в Брюсселі Ольга Шумило-Тапіола зазначає, що європейські політики розділилися на два табори щодо співпраці з Україною: одні вважають, що поки ситуація в Україні не зміниться, то підтримувати з нею контакти на високому рівні не варто, інші готові йти на діалог.

"Президент Європарламенту Мартін Шульц належить до групи людей, яка обурена тим, що відбувається в Києві, але все ж таки виступає за те, що треба зустрічатися, говорити і намагатися переконати", - каже Шумило-Тапіола.

А експерт Центру європейських політичних студій Грант Костанян зазначає, що не варто очікувати від візиту Азарова продуктивних результатів, поки "відбувається жорстке поводження із лідерами опозиції, поки в цілому країна прямує до більш авторитарного типу правління, що є контрастом до очікувань Євросоюзу".

"У Брюсселі та інших столицях ЄС розуміють, що рішення ухвалюються не під час візиту та не прем’єр-міністром України, а президентом та його колегами на Банковій" – додає Шумило-Тапіола.

На її думку, "поки ЄС намагається знайти консенсус, на жаль, українська влада, бачачи цю слабкість Євросоюзу, буде продовжувати робити ті кроки, які будуть проти українського народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: