АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАЛИШИВ ВИРОК ЛУЦЕНКА В СИЛІ: 4 роки за ґратами

Середа, 16 травня 2012, 17:22

Апеляційний суд Києва визнав правомірним вирок, винесений колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку Печерським райсудом столиці. 

Відповідну резулятивну частину ухвали оголосив головуючий колегії палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва Іван Рибак, повідомляє УНІАН.

"Вирок Луценку та Приступлюку, винесений Печерським районним судом Києва, визнати правомірним, скарги адвокатів залашити без задоволення", - сказано в ухвалі.

Рибак зазначив, що мотивувальна частина ухвали буде надана адвокатам 22 травня о 15.00.

А захист Луценка планує оскаржити в касаційному порядку рішення Апеляційного суду Києва, яким він підтвердив вирок Печерського райсуду.

"Безумовно, ми направимо касаційну скаргу, після чого звернемося до Європейського суду з прав людини", - сказав адвокат Ігор Фомін.

Він також зазначив, що рішення суду свідчить про те, що українська судова система не самостійна, повідомляють "Українські новини".

Як відомо, Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Генпрокуратура висунула йому обвинувачення в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і в перевищенні службових повноважень.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News