Генсекретаря НОК зловили на махінаціях з квитками. Ним займеться лондонська поліція?

Середа, 23 травня 2012, 14:20

Генсекретар Національного олімпійського комітету України Володимир Геращенко відсторонений з посади після розслідування з приводу продажу квитків на Олімпіаду в Лондоні.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі, чиє розслідування показало, що Геращенко пропонував продати квитки на лондонську олімпіаду на суму в кілька тисяч фунтів.

Як повідомив президент українського НОК та член МОК Сергій Бубка, який перебуває у Квебеку, він зателефонував Геращенку в Київ і повідомив про те, що той відсторонений з посади на час перевірки відповідної інформації.

Бубка додав, що терміново вилітає до Києва, де займеться створенням незалежної комісії для перевірки діяльності Геращенка, який є генсеком Національного олімпійського комітету України з 1997 року.

В ході розслідування з'ясувалося, що деякі офіційні агенти з продажу олімпійських квитків порушували правила, покликані протидіяти їх проникненню на чорний ринок.

Кореспонденти Бі-бі-сі, які видавали себе за неофіційних торговців квитками з Великобританії, зв'язалися з генеральним секретарем НОК України.

Геращенко повідомив, що зможе продати до 100 квитків за готівку.

Чинний у Великобританії закон про лондонські Олімпійські та Паралімпійські ігри зараховує продаж квитків Олімпіади-2012 на чорному ринку до кримінальних злочинів.

За подібні дії встановлено покарання у вигляді штрафу до 20 тисяч фунтів.

На питання, чому він був готовий порушити олімпійські правила і британські закони, Геращенко заявив, що "ніколи не планував продавати квитки у Великобританії".

Він також сказав, що "вів дипломатичну розмову, щоб задовольнити нав'язливий інтерес торговця квитками".

Бубка запевнив голову оргкомітету Олімпіади-2012 в Лондоні Себастьяна Кое в тому, що Україна буде співпрацювати з будь-яким розслідуванням, яке можуть почати правоохоронні органи Британії.

У свою чергу лорд Кое заявив, що оргкомітет Лондона-2012 має намір попросити Бі-бі-сі надати дані щодо цієї справи.

"Я ставлюся до подібних речей вкрай серйозно. Мене радує та швидкість, з якою відреагував на цю справу Сергій. Для нас життєво важливо захистити процес розподілу квитків від можливих зловживань", - сказав Кое.

Лондонська поліція також звернулася до Бі-бі-сі з проханням надати всі матеріали, на яких базувався репортаж про Геращенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування