Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: "мовне" питання - свідома провокація

Понеділок, 28 травня 2012, 17:57

Екс-президент Леонід Кравчук заявив, що "постановка мовного питання в парламенті - свідома провокація".

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Це питання взагалі не можна було виносити в парламент. Мовна політика у нас одна - стаття 10 Конституції. Всі ж знають, що цей законопроект знову буде розколювати суспільство, але все одно вносять", - заявив Кравчук.

"Сьогодні в парламенті сидять такі яструби, які напередодні виборів готові на будь-яку провокацію, аби задобрити виборців в мажоритарному окрузі Севастополя, так як в список їх уже навряд чи пустять", - сказав екс-президент.

"Той же Колесніченко відстоює свої особисті інтереси. Моя точка зору - неприпустимо, щоб українці в Україні були змушені боротися за українську мову", - зазначив він.

Крім того, відповідаючи на питання про створення "сімейних угруповань" у владі, Кравчук сказав: "Створення закритих корпоративних груп навколо влади не може не дратувати людей".

"Цього робити не можна, але, на жаль це у нас існує, і справа не тільки в Януковичі. Подивіться: дружину Януковича не видно, а дружина Віктора Ющенка була дуже активною і часто зловживала своїм становищем. Де "Лікарня майбутнього"?", - сказав екс-президент.

"Дружина Леоніда Кучми теж збирала навколо себе якісь групи - це все згубна практика нашої політики. Коли в країні важко - не треба дратувати людей, демонструючи якусь особливу майнову спроможність", - вважає він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: