Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати запроторила сина до психлікарні за підготовку замаху на Януковича

Середа, 30 травня 2012, 20:05

Начальник Татарбунарської райслужби у справах дітей Надія Фоміна відправила в психіатричну лікарню свого рідного сина Олексія, який дотримується опозиційних поглядів.

Хлопець насильно утримується в неврологічному відділенні Татарбунарської ЦРЛ, пише "Думська".

"Примусове лікування в Україні можливе тільки за рішенням суду і тільки тоді, якщо буде доведено, що людина становить небезпеки для оточуючих. Такого рішення в даному випадку не було", - каже правознавець Олександр Славський.

В клініку Олексія доставили співробітники міліції, викликані його матір´ю. Жінка розповіла, що юнак був напідпитку і напав з кулаками на неї та рідну бабусю.

"Три міліціонера його скрутити не могли. Ледве наручники наділи. Він давно вже почав випивати по 50 грамів, агресивний став", - говорить Фоміна.

Вона визнає, що мала проблеми з начальством через політичні погляди сина, але заперечує, що саме вони стали причиною його приміщення в неврологію.

У її сина інша версія подій. За його словами, конфлікт з матір´ю і бабусею дійсно мав місце, однак нікого він не бив і не очікував, що сварка закінчиться примусової госпіталізацією.

Громадський працівник, який співпрацює з опозиційними політсилами, стверджує: мати нібито повідомила лікарям, що він серйозно планував замах на президента Віктора Януковича.

"Хоча нічого я не планував, це абсурдно", - говорить він.

Головний лікар ЦРЛ Михайло Ткаченко підтвердив, що Олексій Фомін перебуває в медустанові і додав, що його переведуть в обласну психіатричну лікарню №4.

"Він перебуває на обліку у психіатра з діагнозом "шизофренія". Мати була в мене - обличчя все у синцях. Вона написала заяву, ми підключили міліцію і забрали Фоміна. Що стосується вимог закону, то, ви ж розумієте, що не завжди є можливість їх застосувати. Та поки ми будемо чекати рішення суду, він її вб'є!" - запевняє лікар.

За даними видання, що Олексій Фомін - інвалід другої групи, у нього цукровий діабет 1-го типу (інсулінозалежний).

Про те, що він перебуває на обліку у психіатра, молодик дізнався вже в лікарні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування