Ні у Медведєва, ні у Путіна не знають, про що каже Азаров

Четвер, 31 травня 2012, 14:06

Віце-прем'єр Аркадій Дворкович, що курирує ПЕК, заявляє, що в нього немає інформації про готовність російського керівництва переглянути газовий контракт із Україною.

Так він прокоментував заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що Росія погодилася повернутися до перегляду газових контрактів.

"У мене таких даних поки не було. Консультації з українською стороною ведуться в постійному режимі, дуже багато зустрічей і переговорів у всіх складових газового співробітництва", - сказав Дворкович.

"Нас, звичайно, хвилює, як буде складатися ситуація з балансами газового ринку в Україні цього року, узимку", - додав він.

"Чи вистачить оборотних коштів для накачування ПГС у наших українських партнерів для того, щоб потім не було перебоїв з поставкою газу в Європу при дотриманні задоволення всіх потреб українських споживачів. Все це дуже актуальні теми, але що стосується саме перегляду домовленостей, у мене немає такої інформації", - сказав віце-прем'єр.

У свою чергу заступник глави адміністрації Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія виходить із діючих законних угод.

"Росія була, є й буде готова прислухатися до думки наших партнерів, слухати їхні аргументи. У той же час (Росія) також завжди була й залишається готовою давати будь-які роз'яснення. Ми виходимо, у першу чергу, з наявності діючих законних газових угод, відповідно до яких здійснюються поставки природного газу", - сказав Пєсков журналістам.

"Що стосується спілкування на цю тему, то воно ніколи не виключалося", - додав прес-секретар президента РФ.

Інтерфакс, РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування