Президент Європарламенту не приїде на Євро, якщо влада не розбереться з Тимошенко

П'ятниця, 4 травня 2012, 14:19

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявляє, що заклики до бойкоту Євро-2012 в Україні неконструктивні й не допоможуть вирішити питання Тимошенко.

Про це говориться в його коментарі, текст якого переданий у п'ятницю в Брюсселі прес-секретарем президента ЄП Арміном Машмером.

За словами Шульца, такі заклики "не є конструктивними й не допомагають продовжувати діалог, необхідний для швидкого розв'язання ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко".

Шульц перебуває в постійному контакті з українською владою й "завзято працює, щоб переконати їх зробити все можливе для Тимошенко, знайти рішення".

"Це гарантує, що міжнародне спортивне співтовариство не стане жертвою цієї ситуації. Президент Шульц сподівається, що рішення буде знайдено до початку Євро-2012", - говориться в коментарі.

У той же час президент Європарламенту констатує, що якщо ситуація залишиться без змін, він не візьме участі у футбольних матчах Євро-2012 в Україні.

***

У той же час віце-спікер Микола Томенко вважає, що бойкот з боку європейців справедливий стосовно української влади, однак не повинен проявлятися відносно проведення Євро-2012.

"Я підтримую бойкот влади в частині жорсткої критики, скажемо так, і санкцій до режиму Віктора Януковича, але я вважаю, що футбол потрібно залишити для українського народу й не зривати проведення Чемпіонату Європи", - сказав Томенко на брифінгу в п'ятницю,

"Я виходжу з того, що ми повинні були б дотримуватися своєрідного гасла: "Бойкот для влади, а футбол для народу", - сказав Томенко.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...