Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенка не запросили на саміт президентів у Ялті

П'ятниця, 4 травня 2012, 17:13

Президента Білорусі Олександра Лукашенка не буде на 18-му саміті лідерів держав Центральної та Східної Європи в Ялті 11-12 травня.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, передає ZN.UA.

"Лукашенка не запрошували. Та він ніколи не брав участі в таких самітах, в тому числі, якщо така зустріч проходила в Україні", - сказав прес-секретар.

За словами Дікусарова, на саміті будуть двосторонні зустрічі різних глав держав регіону. Серед тем для обговорення - проблеми придністровського врегулювання, протиповітряної оборони в Європі, відносини Росії і Євросоюзу, газові поставки.

У той же час, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин в інтерв'ю ВВС заявив, що кількість президентів, які прибудуть на саміт, не має вирішального значення, але краще було б, щоб європейські лідери спілкувалися з українським президентом, а не ухилялися від діалогу.

"Краще, якби всі приїхали. Але хіба зустріч президентів України і Польщі - це не важливо? Потрібен діалог. Ми не будемо, як деякі наші сусіди, відкликати своїх послів у відповідь на певні дії Євросоюзу. Ми такими дурницями не займаємося", - заявив Волошин.

Від участі в Ялтинському саміті вже відмовилися президенти Латвії, Хорватії, Болгарії, Естонії, Австрії, Чехії, Німеччини, Італії, Албанії та Словенії.

Президенти Польщі, Словаччини і Молдови підтвердили свою участь у саміті.

Досі невідомо, чи приїдуть президенти Литви, Македонії та Чорногорії.

МЗС України планує опублікувати остаточний список учасників саміту в Ялті у понеділок, 7 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування