Під час акції протесту в Києві побили журналіста й директора парку

Субота, 5 травня 2012, 11:15

У Парку перемоги в Дніпровському районі Києва під час акції протесту проти незаконності будівництва церкви постраждав журналіст та директор парку.

Як повідомляє Радіо Свобода, зустріч мешканців Дніпровського району щодо законності будівництва церкви УПЦ МП у парку Перемоги перервав напад невідомих у масках на будівництво.

 

Вони почали руйнувати огорожу, будівельні вагончики і саме будівництво. Будівельники відійшли вбік і їм не заважали. Молодики скандували "Поверніть нам парк!", а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події. Невдовзі одного з них затримала міліція.

​​Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об’єднання "Самоврядна громада" Інна Плотникова. Про те, що жодної церкви у цьому парку офіційно не зареєстровано, підтвердили і правоохоронці, які прибули на місце конфлікту.

Водночас представник забудовника, який відмовився представитися, запевнив що в нього є "головне – церковне благословення на будівництво".

Невідомий, який напав на журналіста

Під час конфлікту на будівництві цей чоловік розбив голову фотокореспонденту порталу "Точка.нет", який знімав інцидент. Після цього він намагався відібрати фотоапарат у іншого журналіста та застосував фізичну силу до місцевої мешканки, яка знімала інцидент на відео.

Фотокореспонденту розбили голову

Потерпілого забрала "швидка допомога". Тим часом нападник, який не став називати себе, продовжував погрожувати представникам ЗМІ, і зокрема – обіцяв долучити до конфлікту ветеранів Афганістану.

Поки представники Радіо Свобода перебували на місці конфлікту, міліціонери збирали свідчення переважно про тих, хто руйнував будівництво. Правоохоронці не затримали нападника на журналіста, однак заявили, що в подальшому його допитають.

Після інциденту невідомий зачинився на території церкви

Водночас прес-служба київської міліції повідомляє, що 4 травня у парку Перемоги члени однієї з громадських організацій під час зборів почали трощити паркан, який огороджує будівництво церкви.

На місце були викликані працівники міліції. По приїзді вони затримали та доставили до райуправління одного з активних учасників. Цей молодий чоловік називає себе прихильником однієї з політичних партій правого спрямування.

Під час інциденту отримали тілесні ушкодження та доставлені до лікарняного закладу директор парку "Перемога" та ще один учасник заходу, який назвав себе журналістом одного з Інтернет-видань, проте підтвердити це документально не зміг.

Наразі подію зареєстровано згідно чинного законодавства. Дніпровським райуправлінням міліції розпочато дослідчу перевірку.

Разом з тим, прес-служба ВО "Свобода" заявляє, що 4 травня територіальна громада Києва та громадські активісти провели громадські збори проти незаконної забудови в парку "Перемога".

"В ході акції міліціянти затримали одного активіста та побили журналіста, який був присутній на громадському зібранні", - стверджують в організації.

Фото Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...