Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пояснив ветеранам, чому витратив пенсії на вишки Бойка

Понеділок, 7 травня 2012, 14:45

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Україна здатна видобувати 60 млрд куб. м власного природного газу щорічно.

Про це він сказав на зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, повідомляють Українські новини.

Прем'єр зазначив, що в понеділок давав інтерв'ю одному з німецьких видань, у якому йому кореспондент сказав, що, наприклад, у Росії є багато власного газу, а в Україні немає.

"А я говорю йому: неправда, і в нас є і газ, і нафта, і причому не де-небудь там за 10 тис. кілометрів, за Північним полярним колом, а в центрі України. Що треба? Нам час треба й гроші, щоб освоїти ці родовища, і будемо мати свого 60 млрд кубів газу, і не будемо ні від кого залежати", - заявив Азаров.

Він розповів, що в 2012 році, наприклад, на шельфі Чорного моря буде змонтовані 2 вишки для видобутку газу.

"А такі вишки відкриють для нас величезні можливості, ну треба ж був теж час, щоб замовити, проплатити, відволікти гроші, від тих самих пенсій відволікти, дорогі мої. Від чого ж їх можна ще відняти? Від пенсій, від якихось проектів, ще чогось, але треба було піти на ці витрати", - продовжив Азаров.

Він упевнений, що необхідно було піти на такий крок, щоб активніше розвивати власний видобуток і в перспективі одержати можливість менше залежати від імпортних енергоносіїв.

Прем'єр підкреслив, що уряд готовий підвищувати пенсії та соціальні стандарти, однак зазначив, що для цього необхідно, щоб і економіка зростала.

Крім того, прем'єр упевнений, що для того, щоб країна розвивалася в потрібному напрямку, насамперед потрібна політична стабільність.

"Так років 15-20 стабільності - і Україну не впізнаєш, у нас же чудова природа, чудовий народ, умови є всі", - заявив Азаров.

При цьому прем'єр зазначив, що через політичну нестабільність часто страждає економіка країни, зауваживши, що Україна дотепер не досягла показників економіки 1990 року, а, наприклад, в 2012 році буде досягнуто показників 2007 року у зв'язку з тим, що необхідно було долати наслідки падіння 2008-2009 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: