Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пукач наказав знищити документи про "стеження" за Гонгадзе - адвокат

Понеділок, 7 травня 2012, 18:34

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач особисто давав вказівку знищити документи оперативного спостереження за журналістом Георгієм Гонгадзе.

Про це повідомив один із захисників потерпілої сторони, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

За словами адвоката, відповідні свідчення в Печерському райсуді в понеділок дав один з колишніх співробітників ГУ кримінального розшуку МВС.

Захисник розповів, що свідок у своїх показаннях зазначив, що вказував своєму керівництву на незаконність вчинення таких дій.

"Однак, за припущеннями свідка, знищення документів було зроблено з метою приховування слідів, оскільки на той час певним посадовим особам МВС було відомо про те, що цими документами цікавиться Генпрокуратура", - уточнюється в повідомленні.

Як відомо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

Пукач тривалий час знаходився в розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою.

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе.

Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: