Дочка Тимошенко: вона виходитиме з голодування з німецьким лікарем

Вівторок, 8 травня 2012, 17:52

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання в Качанівській виправній колонії Харкова, внаслідок 20-денного голодування схудла приблизно на 10 кілограмів.

Про це на брифінгу перед Качанівською колонією заявила донька екс-прем’єра Євгенія Тимошенко, передає УНІАН.

Вона зазначила, що внаслідок голодування фізичний стан Тимошенко значно погіршився, зокрема, вона перебуває у переднепритомному стані.

"Мама знаходиться в переднепритомному стані, у неї температура тіла впала, вона дуже схудла, тобто на вигляд близько 10 кг", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що Тимошенко погодилась на переїзд до харківської лікарні "Укрзалізниці" за умови, якщо її буде лікувати німецький фахівець, невропатолог Лутц Хармс.

За словами доньки екс-прем’єра, у разі перевезення Тимошенко до лікарні, розпочнеться під керівництвом Хармса її виведення з голодування, а вже після цього розпочнеться повноцінна реабілітація.

"Одразу не вийде почати лікування через голодування. Доктор Хармс спробує вивести маму з голодування, і на це буде потрібно від 10 днів до 2 тижнів. Після цього можна розпочинати терапію", - зазначила Євгенія.

Вона, посилаючись на Хармса, зазначила, що якщо лікування не розпочнеться найближчим часом, то це може привести до інвалідізації Тимошенко.

Донька екс-прем’єра висловила сподівання, що 9 травня Тимошенко буде госпіталізована до стаціонару лікарні "Укрзалізниці", де Хармс розпочне реабілітацію Тимошенко.

Як відомо, Тимошенко 20 квітня оголосила голодування на знак протесту проти жорстокого поводження і застосування фізичної сили під час примусової госпіталізації в харківську лікарню.

За словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, Тимошенко перед початком голодування важила 59 кілограмів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування