Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ поіменно оголосили, кого просять не пускати в США і Європу

П'ятниця, 1 червня 2012, 11:07

У списку тих, кому БЮТ просить заборонити в'їзд у США і Європу, представники влади, прокурори, судді й експерти, на дослідженнях яких базується обвинувачення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це пише газета Комерсант-Україна, у розпорядженні якої виявився цей список.

За інформацією видання, список розділений на три групи. У першу увійшли чиновники вищого ешелону, причетні до політичного переслідування опозиції.

У другу входять слідчі й керівництво Генпрокуратури, прокурори, судді.

У третю потрапили члени інспекційної комісії НАК "Нафтогаз України" і експерти, що проводили експертизи, які лягли в основу обвинувачення екс-прем'єра Юлії Тимошенко. 

У першу групу ввійшов, зокрема, президент Віктор Янукович, його старший син Олександр Янукович, що, за твердженням опозиції, "відповідає за фінансову підтримку клану" і радник президента Андрій Портнов.

Він, а також голова адміністрації президента Сергій Льовочкін, упевнені у "Батьківщині", "є комунікаторами, що передають незаконні вказівки судам".

У списку фігурує також прем'єр Микола Азаров, глава МЗС Костянтин Грищенко, що "персонально, як і очолюване ним міністерство в цілому, зіграли ключову роль в організації кампанії по дезінформації навколо справи Тимошенко". 

У список співробітників Генпрокуратури ввійшли прокурор Віктор Пшонка, його перший заступник Ренат Кузьмін, заступник генпрокурора Євген Блажівський, зступник керівника відділу підтримки держобвинувачення Лілля Фролова, що представляла сторону обвинувачення на процесі щодо Юлії Тимошенко, заступник прокурора Чернігівської області Олександр Нечвоглод.

Усього ж опозиція пропонує застосувати санкції до 11 представників ГПУ. 

У список осіб, до яких, на думку опозиції, необхідно застосувати санкції, потрапили також судді, що мали відношення до розгляду справи Юлії Тимошенко.

Зокрема, у документі зазначений суддя Печерського райсуда Родіон Кірєєв, голова Печерського районного суду Інна Отрош, а також ряд суддів Шевченківських районних і Київського апеляційного судів, задіяних у судових процесах Тимошенко,— усього 11 осіб. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: